Selamat Berpuasa di bulan ramadan

Assalamualaikum. Selamat menyambut kedatangan ramadan yang mulia. Semoga di ramadan ini kita sentiasa diberkati dan dimurahkan rezeki. Selamat berpuasa – dari hidier dan keluarga

Hospital kerajaan atau swasta?

Salam.
Apa kabar?

Saya tulis secara ringkas dah la ye.tak yah buat bunga2.

Rungutan tentang layanan yg kurang enak di hospital kerajaan seringkali kita dengar.Jadi, kita boleh elakkan dengan mengambil Medical Card yang dijual oleh syarikat2 insuran.

Medical card ni cover kita kalau kita masuk wad. Semua penyakit dicover kecuali bersalin lah..sebab bersalin ni penyakit yg ‘dibuat’.hehe..so kat sini lah gunanya medikal kad. kita boleh pergi terus ke hospital swasta untuk mendapatkan
layanan yg lebih memuaskan.. (kalau tak puas hati dengan layanan kat hosp kerajaan lah)

Note : untuk kes masuk wad sahaja ye. kos rawatan pesakit luar tu, medikal card tak cover lah..so kalau nak guna medikal kad, pening2 sikit tu pon minta la ngn doktor masuk wad sehari..hehe

tak mahal pon kos untuk medikal kad. sebulan dalam rm30 pon dah boleh dapat untuk individu.ada untuk family..yg berfamily ni mmg sesuai sangat amik..sebab bayaran dia tak kira berapa org anak..semua cover.. (anak yg bawah umor 23 tahun ye)..

ada yg tanya, ‘duit ni hangus ke kalau tak jadi apa2?’..duit insuran kereta kita dapat balik ke kalau tak jadi apa2 dengan kereta kita?mean kalau tak eksiden, duit insuran kereta tu dapat balik?

Hubungi saya untuk maklumat lanjut berkenaan insuran/perlindungan dari AIA di 012-7796200

Regards,
Hidier
AFP
012-7796200

Lulus Exam

alhamdulillah..
dah lulus CFP exam module 1..
boleh la letak AFP kat name card nanti..
Associate Financial Planner:)

ELITE SAVING PLAN (ESP) & GUARANTEED INCOME PROVIDER (GIP)

Salam..

Saya Hidier, unit trust consultant utk CWA dan insuran consultant untuk AIA.

Saya ingin memperkenalkan dua jenis product menarik yang sesuai dijadikan sebagai pelan persaraan atau pelan pendidikan untuk anak-anak.

Nama pelan tersebut adalah ELITE SAVING PLAN (ESP) & GUARANTEED INCOME PROVIDER (GIP)

Permintaan adalah tinggi untuk 2 product ini.

Get to OWN Elite Legacy Income and GIP10 . It gives out guaranteed income to 3 generations !

ESP (ELITE SAVING PLAN) : bayaran selama 8 tahun sahaja, bayaran TERJAMIN (guaranteed payment) 5% sehingga umur 88 tahun setiap tahun bermula dari tahun ke – 8. (dicampur lagi dengan pulangan tidak terjamin mengikut keuntungan syarikat pada tahun tersebut)

GIP (GUARANTEED IMCOME PAYMENT) : bayaran 10 tahun sahaja,bayaran terjamin (guaranteed payment) 4% sehingga umur 88 tahun setiap tahun bermula dari tahun ke – 10. (dicampur lagi dengan pulangan tidak terjamin mengikut keuntungan syarikat pada tahun tersebut)

Hubungi saya untuk maklumat lanjut di 012-7796200 atau email di abdulhidier@gmail.com


Abdul Hidier
UNIT TRUST & INSURANCE CONSULTANT
CIMB WEALTH ADVISOR & AIA

012-7796200

Fail To Plan, is Plan To Fail?

Assalamualaikum para pembaca Bicara Kewangan Kita.

Secara asasnya, kita telah sedia maklum dengan idea-idea berikut :

1. Rancang aliran masuk dan keluar wang

2. Catatkan perbelanjaan harian

3. Ambil 10% dari pendapatan untuk dijadikan simpanan.

Tapi, berapa ramai yang dapat buat?:)

Sudahkah kita merancang pengurusan kewangan kita?

hurdles

 
”Gagal untuk merancang, merancang untuk gagal.”

Bersungut dan mengeluh : dapatkah menyelesaikan masalah?

Assalamualaikum para pembaca Bicara Kewangan Kita.
Semoga sentiasa ceria.

Posting pendek je hari ni.

Ramai orang suka bersungut dan mengeluh. Tapi takde buat apa-apa tindakan selanjutnya.
Adakah dengan hanya mengeluh dapat menyelesaikan masalah yang dialami?

Elakkan lah dari bersungut dan mengeluh. Lebih baik cari jalan untuk selesaikan masalah.

Setuju tak?

Peluang Kerjaya bersama CIMB Wealth Advisors (CWA)

Assalamualaikum.

Saya ingin menjemput para pembaca Bicara Kewangan Kita yang berminat untuk menceburi atau ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kerjaya sebagai unit trust dan juga insuran consultant bersama CIMB Wealth Advisors (CWA) .

Do you want to add an extra stream of income to your life?
Mahu menggandakan pendapatan anda?
Take charge of your work and life.

Full timer / part timer are welcome!!

CWA akan mengadakan GRAND Business Opportunity Presentation di JB pada :

Tarikh    :  19 / 5 / 2010 (Rabu)
Tempat : Mutiara Hotel, Johor Bahru
Masa   : 8.00pm – 10.00pm

Syarat Kelayakan : Berumur 21 tahun ke atas
Kelulusan Minimun : SPM

Hubungi saya untuk tempahan tempat duduk.

Regards,
Hidier
012-7796200
abdulhidier@gmail.com
hidier@msa-wealthadvisors.org

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.