Fail To Plan, is Plan To Fail?

Assalamualaikum para pembaca Bicara Kewangan Kita.

Secara asasnya, kita telah sedia maklum dengan idea-idea berikut :

1. Rancang aliran masuk dan keluar wang

2. Catatkan perbelanjaan harian

3. Ambil 10% dari pendapatan untuk dijadikan simpanan.

Tapi, berapa ramai yang dapat buat?🙂

Sudahkah kita merancang pengurusan kewangan kita?

hurdles

 
”Gagal untuk merancang, merancang untuk gagal.”

  1. hehe tiap hujung bulan selalunya akan kering..kalau lah kita mampu ikut semua plan2 yg dah dirangka sebelumnya, mesti kita tak akn gagal utk merancang

  2. masalah orang di zaman moden ialah bukan pada matlamat atau perancangan.
    tetapi kegagalan kawal diri supaya bertindak untuk capai matlamat dan mengikut perancangan.

  3. Bila nafsu xleh nak kawal, plan yg ok pun leh fail.

    • RasaHatiku
    • June 1st, 2010

    Salam sahabat.

    Idea yang telah lama kita dengar. Cuma nakn realiksasikannya agak susah. Mungkin kerana nafsu masih kuat menguasai diri.Gaji dah bertambah, ada bonus lagi, juga masih gagal menyimpan. Ada cara lain agaknya?

    Salam ceria.

  4. hehe kewangan ku seperti x terurus

    • RasaHatiku
    • June 15th, 2010

    Salam Sahabat.
    Singgah sebentar untuk menyapa.
    TQ

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: