Hospital kerajaan atau swasta?

Salam.
Apa kabar?

Saya tulis secara ringkas dah la ye.tak yah buat bunga2.

Rungutan tentang layanan yg kurang enak di hospital kerajaan seringkali kita dengar.Jadi, kita boleh elakkan dengan mengambil Medical Card yang dijual oleh syarikat2 insuran.

Medical card ni cover kita kalau kita masuk wad. Semua penyakit dicover kecuali bersalin lah..sebab bersalin ni penyakit yg ‘dibuat’.hehe..so kat sini lah gunanya medikal kad. kita boleh pergi terus ke hospital swasta untuk mendapatkan
layanan yg lebih memuaskan.. (kalau tak puas hati dengan layanan kat hosp kerajaan lah)

Note : untuk kes masuk wad sahaja ye. kos rawatan pesakit luar tu, medikal card tak cover lah..so kalau nak guna medikal kad, pening2 sikit tu pon minta la ngn doktor masuk wad sehari..hehe

tak mahal pon kos untuk medikal kad. sebulan dalam rm30 pon dah boleh dapat untuk individu.ada untuk family..yg berfamily ni mmg sesuai sangat amik..sebab bayaran dia tak kira berapa org anak..semua cover.. (anak yg bawah umor 23 tahun ye)..

ada yg tanya, ‘duit ni hangus ke kalau tak jadi apa2?’..duit insuran kereta kita dapat balik ke kalau tak jadi apa2 dengan kereta kita?mean kalau tak eksiden, duit insuran kereta tu dapat balik?

Hubungi saya untuk maklumat lanjut berkenaan insuran/perlindungan dari AIA di 012-7796200

Regards,
Hidier
AFP
012-7796200

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: