Posts Tagged ‘ Insuran ’

ELITE SAVING PLAN (ESP) & GUARANTEED INCOME PROVIDER (GIP)

Salam..

Saya Hidier, unit trust consultant utk CWA dan insuran consultant untuk AIA.

Saya ingin memperkenalkan dua jenis product menarik yang sesuai dijadikan sebagai pelan persaraan atau pelan pendidikan untuk anak-anak.

Nama pelan tersebut adalah ELITE SAVING PLAN (ESP) & GUARANTEED INCOME PROVIDER (GIP)

Permintaan adalah tinggi untuk 2 product ini.

Get to OWN Elite Legacy Income and GIP10 . It gives out guaranteed income to 3 generations !

ESP (ELITE SAVING PLAN) : bayaran selama 8 tahun sahaja, bayaran TERJAMIN (guaranteed payment) 5% sehingga umur 88 tahun setiap tahun bermula dari tahun ke – 8. (dicampur lagi dengan pulangan tidak terjamin mengikut keuntungan syarikat pada tahun tersebut)

GIP (GUARANTEED IMCOME PAYMENT) : bayaran 10 tahun sahaja,bayaran terjamin (guaranteed payment) 4% sehingga umur 88 tahun setiap tahun bermula dari tahun ke – 10. (dicampur lagi dengan pulangan tidak terjamin mengikut keuntungan syarikat pada tahun tersebut)

Hubungi saya untuk maklumat lanjut di 012-7796200 atau email di abdulhidier@gmail.com


Abdul Hidier
UNIT TRUST & INSURANCE CONSULTANT
CIMB WEALTH ADVISOR & AIA

012-7796200

Advertisements

Bersungut dan mengeluh : dapatkah menyelesaikan masalah?

Assalamualaikum para pembaca Bicara Kewangan Kita.
Semoga sentiasa ceria.

Posting pendek je hari ni.

Ramai orang suka bersungut dan mengeluh. Tapi takde buat apa-apa tindakan selanjutnya.
Adakah dengan hanya mengeluh dapat menyelesaikan masalah yang dialami?

Elakkan lah dari bersungut dan mengeluh. Lebih baik cari jalan untuk selesaikan masalah.

Setuju tak?

Perlu ke insuran?

Assalamualaikum.

Dewasa ini kita dah biasa dengar perkataan insuran.
Insuran bukan lah lagi perkara yang pelik untuk masyarakat kita. Kebanyakkan kita sekarang sudah mempunyai insuran, sama ada ambil oleh diri sendiri, ibu bapa yang buat, ataupun diberikan oleh syarikat tempat kita bekerja.

Penting sangat ke insuran ni?
Kalau tak amik insuran, macam mana?
Kenapa perlu kita ambil insuran?
Adakah insuran ini merugikan kita?
Atau pun, adakah insuran ini menguntungkan kita?

Ada orang kata, “saya x nak lah insuran.rugi jek amik insuran ni.bukan dapat apa-apa pon… menguntungkan syarikat insuran jek“.

Ada orang kata, “saya xde insuran pon takpe. saya byk duit dalam bank. kalau jadi apa-apa, saya guna jek duit saya tu“.

Ada orang kata, “nasib baik saya amik insuran. hari tu saya masuk wad, beribu-ribu jugaklah kosnye. nasib baik ada insuran. so dapat lah bayar guna insuran“.

Ada orang kata, “tak sia-sia aku amik insuran. dapat jugak pampasan akibat eksiden hari tu“.

Itulah realitinya pandangan orang kita terhadap insuran. Ada yang positif, ada yang negatif. Lain orang, lain pandangannya terhadap insuran.

Anda pula macam mana? Adakah anda bersetuju bahawa kita perlu mengambil insuran? Atau adakah anda menganggap insuran hanyalah membuang duit?

Mari kita bincangkan.

“Berkongsi ilmu, tidak akan mengurangkan ilmu kita. Bahkan dapat meningkatkan lagi pemahaman kita”